Strength & Conditioning Performance

Podstawy dietetyki i prawidłowego odżywiania

2360 2360 people viewed this event.

O prawidłowym odżywianiu mówią wszyscy z naszego otoczenia. Co ciekawe, bardzo często każdy mówi, co innego.

Niejednokrotnie w trakcie świątecznych dywagacji przy rodzinnym stole okazuje się, że nasza dawno niewidziana ciotka stała się ekspertem od żywienia, bo udało jej się schudnąć na wesele syna, zatem oczywistym jest, że w tej materii powinna mieć najwięcej do powiedzenia. Niestety problem dezinformacji wprowadza wielu w konsternacje, a wynikiem tego są albo kolejne nieudane próby odchudzania albo całkowite zaprzestanie zwracania uwagi na to co wrzuca się na
swój talerz albo, co gorsza popadanie w skrajności i żywy strach przed wyjściem ze znajomymi bez wcześniej przygotowanych pojemników wypełnionych kurczakiem i ryżem.
To szkolenie rozwieje większość wątpliwości i obali wiele mitów dotyczących tego jak powinna wyglądać nasza „zdrowa” dieta. Kierujemy je do wszystkich osób zainteresowanych tematem dietetyki, zarówno początkujących, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z prawidłowym odżywianiem się oraz dla zaawansowanych, którzy próbowali już wszystkiego, ale prawdopodobnie zapomnieli o PODSTAWACH! 🙂

Podstawy dietetyki i Racjonalnego odżywiania
Termin: 22.02.2020r
Miejsce: Wrocław – Strength & Conditioning Performance
Cena: 299zł

Rezerwacja miejsca: 75 zł
Nr konta do przelewów: 82 1470 0002 2211 2154 8057 0001
W tytule prosimy wpisać: Dietetyka SCP

Program Szkolenia:
1. Dieta – dlaczego to tak groźnie brzmi?
2. Dobry start – od czego zacząć swoją przygodę ze zdrowym żywieniem?
3. Dlaczego popularne diety nie działają?
4. Bilans energetyczny – czym jest i jaki mamy na niego wpływ? Obliczanie zapotrzebowania
energetycznego.
5. Podział makroskładników pokarmowych czyli rola i zapotrzebowanie na białko, węglowodany
tłuszcze oraz ich źródła w pożywieniu.
6. Dobór jakościowy produktów spożywczych. Czy liczą się tylko kalorie?
7. Nawodnienie. Ile płynów należy spożywać oraz jak ocenić poziom nawodnienia organizmu.
8. Czy dieta ma płeć? Różnice w planowaniu żywienia dla kobiet i mężczyzn.
9. Najpopularniejsze mity i przekonania związane z dietą.
10. Odpowiadamy na pytania

PROWADZĄCY:

Łukasz Subsar – magister dietetyki, ze specjalnością dietetyki sportowej. Aktywny uczestnik wielu konferencji naukowych i szkoleń. Zdobytą wiedzą chętnie dzieli się prowadząc kursy dla trenerów i dietetyków. Autor artykułów branżowych, ekspert w Men’s Health
Wiedzę naukową łączy z praktyką posiadając bogate doświadczenie w pracy ze sportowcami amatorami oraz zawodnikami startującymi na arenie międzynarodowej Prywatnie entuzjasta i popularyzator wszelkich form aktywności fizycznej, w przeszłości przez wiele lat aktywnie startujący lekkoatleta.

Mariusz Król – Student Fizjoterapii, trener Sportów sylwetkowych, Wykładowca w Strenght & Conditioning Performance, zawodnik Teamu „Pod Sztangą”, uczestnik licznych szkoleń medycznych,
dietetycznych, oraz tych związanych z treningiem siłowym. Dzięki podejściu interdyscyplinarnemu do szeroko pojętej branży FIT – stale rozwija swoją wiedzę.

Połączenie nietuzinkowe – Mariusz współpracuje z Łukaszem w kwestii periodyzacji żywienia – co daje możliwość odnoszenia się do realnych sytuacji i omawiania przykładów które miały miejsce w
rzeczywistości w toku owej współpracy – Taka interakcja daje słuchaczowi możliwość lepszego zrozumienia omawianych zagadnień przez co odbiorca lepiej wykorzysta w praktyce przyswojoną wiedzę.

Event registration closed.
 

Date And Time

22-02-20 godz. 10:00 to
22-02-20 godz. 17:00
 

Data Zakończenia Rejestracji

21-02-20

Share With Friends